021-88580036
قرص‌های‌ ضد بارداری و واکسن آسترازنکا

قرص‌های‌ ضد بارداری و واکسن آسترازنکا

دانشمندان در حال بررسی چندین فرضیه هستند که ممکن است درباره لختگی نادر خون در مغز و ارتباط احتمالی آن با تزریق واکسن کووید-۱۹ شرکت آسترازنکا در دست‌کم ۱۸ نفر توضیح دهد.

محققان اروپایی نظریه‌ای را ارائه داده‌اند که طبق آن واکسن در برخی موارد نادر باعث ایجاد یک پادتن غیرمعمول می‌شود. این افراد در تلاش هستند تا بفهمند آیا این موارد با مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری ارتباط دارد یا خیر. اما برخی از محققان می‌گویند که هیچ سند و مدرک قطعی وجود ندارد که مشخص کند که واکسن آسترازنکا باعث این نوع لختگی خون شود چراکه واکسن‌های تولیدی سایر شرکت‌ها به مانند واکسن آسترازنکا بخش مشخصی از ویروس کرونا را هدف قرار می‌دهند.

بیشتر موارد لختگی نادر خون در زنان دیده و در اروپا گزارش شده است. تنها دو مورد لختگی خون در هند ثبت شده است.

آژانس دارویی اروپا چند روز پیش اعلام کرد که بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این واکسن با احتمال افزایش خطر لختگی خون ارتباطی ندارد. اما این نهاد اروپایی ارتباط این واکسن با موارد نادر لختگی در عروق تخلیه‌کننده خون از مغز معروف به ترومبوز سینوس وریدی مغزی را رد نکرد. محققان در آلمان و نروژ یعنی دو کشوری که برخی موارد لختگی خون پس از تزریق این واکسن گزارش شده است، این هفته فرضیه‌ای را مطرح کردند که واکسن تولیدی شرکت آسترازنکا می‌تواند باعث پاسخ ایمنی بدن شود که در پی آن بدن پادتنی تولید می‌کند که منجر به لختگی خون می‌شود.

محققان آژانس دارویی اروپا نیز  گفتند در حال انجام تحقیقات متعدد در این زمینه هستند تا مشخص شود موارد نادر لختگی خون با واکسن ارتباط دارد یا به طور تصادفی رخ می‌دهد. آن‌ها تصریح کردند که موارد لختگی خون بیشتر در زنان جوان رخ داده است.
ترومبوز سینوس وریدی مغزی گرچه نادر است اما با بارداری و داروهای خوراکی ضد بارداری ارتباط دارد. سابین استراوس، رئیس کمیته ایمنی آژانس دارویی اروپا گفت: «این یکی از مواردی است که ما در آینده نزدیک بیشتر درباره آن تحقیق خواهیم کرد.»

بسیاری از متخصصان واکسن در ایالات متحده آمریکا درباره فرضیه پادتن محتاط هستند.

واکسن تولیدی دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا در ۷۰ کشور مجوز استفاده اضطراری را دریافت کرده است اما هنوز در ایالات متحده آمریکا تایید نشده است.

دکتر پیتر هوتز، محقق واکسن در کالج پزشکی بیلور در هوستون آمریکا گفت: «باید دید دانشمندان آلمانی و نروژی چه زمانی نتایج بررسی‌ها را در یک نشریه منتشر می‌کنند تا جامعه علمی بتواند آن را بررسی کند.» وی تاکید کرد دلیلی وجود ندارد که واکسن آسترازنکا چنین واکنش پادتنی را ایجاد کند در حالی که سایر واکسن‌ها که منبتی بر آدنوویروس هستند چنین موضوعی را ایجاد نکرده‌اند.
 

پربازدید ترین مطالب